Waar ben je naar opzoek?

sluiten

Duurzaam
Energiezuinig
Groene Keuze

Lees verder
scroll verder

Je keuken staat vol apparatuur. Sommige van die apparaten verbruiken 24 uur per dag energie. Je oude keukenapparatuur vervangen door nieuwe, energiezuinige apparaten is daarom een goed idee. Niet alleen om een steentje bij te dragen aan een beter milieu, maar ook voor je eigen portemonnee.

Groene Keuze label

Wist je dat apparaten van slechts enkele jaren oud al veel meer energie verbruiken dan de huidige generatie apparaten? Meer energieverbruik betekent ook een hogere energierekening. Zeker bij je koelkast is winst te behalen; deze staat immers 24 uur per dag aan. En heb je een vaatwasser? Dan kan een energiezuinig model ook behoorlijk wat kosten besparen, zeker als je deze dagelijks gebruikt. De energiebesparing kan oplopen tot wel 45% per jaar.

In het assortiment van Pelgrim worden de meest energiezuinige producten aangemerkt met een Groene Keuze label. Zo zie je direct of het product een grote positieve bijdrage kan leveren aan jouw groene keuzes.

Hoeveel kun jij besparen?

Het is van veel factoren afhankelijk wat je kunt besparen. Zet jij bijvoorbeeld elke dag je vaatwasser aan of doe je dit maar drie per week? Hoe vaak open je de deur van je koelkast? Zet je één pan op het vuur of vier, en ga zo maar door. Om je toch een indicatie te kunnen geven laten we per productgroep zien wat de gemiddelde besparing is in euro’s of in duurzame bereiding.

Pelgrim Groene Keuze

Kookplaat

De inductiekookplaten met het Groene Keuze label hebben A+ kookzones. Deze werken effectiever en efficiënter. Bij het koken verliezen ze minder warmte dan reguliere kookzones doen. Doordat ze sneller werken zijn ze energiezuiniger: met een Groene Keuze inductiekookplaat bespaar je al snel 15% energie.

√ Tot 15% energiebesparing door A+ inductiezones

Pelgrim_GK_Beeld_4
Pelgrim_GK_Beeld_5

Oven met microgolf

De nieuwste lijn ovens met microgolffunctie is, evenals de solomicrogolf, voorzien van invertertechniek. Deze techniek zorgt voor een gelijkmatigere opwarming van jouw gerechten en verbruikt daarbij aanzienlijk minder energie.

√ Verwarmen van voedsel op egale wijze zonder temperatuurverschillen en ontdooien zonder achterblijvende bevroren delen

Pelgrim_GK_Beeld_6

Vaatwasser

Vaatwassers brengen veel gemak, maar verbruiken relatief veel water en staan veelal dagelijks aan. Vaatwassers worden steeds zuiniger en verbruiken minder water en energie. Apparaten met een C energielabel (voorheen A+++ energielabel) besparen tot wel 45% energie t.o.v. een 15 jaar oude vaatwasser. Dat is ca. € 35,- per jaar.

√ Tot ruim 45% energiebesparing door C energielabel.

Pelgrim_GK_Beeld_7

Koelkast

Een koel/vries combinatie staat dag en nacht aan en is een apparaat waarmee u makkelijk veel energie en dus kosten kunt besparen. Heeft u een koelkast van zo’n 15 jaar oud, dan bespaart u met een nieuw E energielabel model tot 65%. Dit is ca. € 50,- per jaar.

√ Tot ruim 65% energiebesparing door E energielabel.

Pelgrim Groene Keuze Energielabel
Groene keuze -

Het energielabel

Het energielabel is een (door de Europese Unie) verplicht informatielabel en geeft informatie over het energieverbruik van keukenapparatuur. Voor ovens, afzuigkappen, vaatwassers en koelers en vriezers is een wettelijk verplicht energielabel opgesteld.

Wat zegt het energielabel nou precies over een apparaat? ?

Het energielabel is een verplicht informatielabel dat aangeeft hoeveel stroom een apparaat verbruikt. De energieklasse verdeling verschilt per productgroep. Zo is A+ de zuinigste categorie bij de Pelgrim afzuigkappen en zijn er per maart 2021 nieuwe energieklassen voor vaatwassers, koelers en vriezers.
Vanaf dat moment is bijvoorbeeld voor vaatwassers een C energieklasse product zeer zuinig (voorheen A+++). Op het energielabel van een apparaat kunt u ook het stroomverbruik per jaar vinden, daarnaast zijn er variabele efficiëntieklassen afhankelijk van de productgroep zoals het water verbruik of de efficiëntie van de verlichting.

Op zoek naar een praktische en efficiënte oplossing in jouw keuken?

Er zijn vele soorten en maten keuken vakzaken die producten van Pelgrim verkopen, vind hier de dichtstbijzijnde vanaf uw locatie.

bezoek een keukenvakzaak
Pelgrim-header-banner-showroompagina
Image
3in1 oven in keuken
8
jaar garantie

Tot wel 8 jaar garantie

Een uitgebreide garantie geven? Heel normaal bij Pelgrim. Net als op al onze apparaten krijg je bij aanschaf van producten uit onze matzwart-lijn tot wel 8 jaar garantie.

onze garantie