Geniet langer van versproducten met een slimme en zuinige koelkast

Nieuws

Tijdens de feestdagen is de koelkast meestal flink gevuld. Het is dus belangrijk dat de koelkast optimaal zijn werk kan doen om producten goed te bewaren en lekker op temperatuur te houden. Daarnaast worden we ons steeds meer bewust van het belang van duurzaam leven. Met een slimme zuinige koelkast geniet je niet alleen langer van je versproducten, maar bespaar je ook nog eens op je energierekening.

Contentkits_december_600x6662

Onthouden gebruiksgedrag

Weet jij hoe vaak de koelkast open en dicht gaat op een dag? En op welke tijdstippen? Je staat er misschien niet direct bij stil, maar de koelkast gaat geregeld open en dicht. Hierdoor ontstaan er continu temperatuurverschillen, waardoor producten niet constant gekoeld worden en daardoor minder vers blijven. De AdaptCool functie van Pelgrim monitort hoe vaak en wanneer de koelkast open en dicht gaat en past op basis van die informatie de temperatuur van de koelkast aan. Gaat de koelkast bijvoorbeeld tussen 16.00 en 17.30 uur vaak open, dan wordt voor die tijd de temperatuur vroegtijdig met 1-2 graden verlaagd. Dat betekent dat de koelkast na 17.30 uur minder hard hoeft te koelen om alle producten weer op de juiste temperatuur te krijgen. AdaptCool speelt dus in op gebruiksgedrag van het apparaat.

Minimaal energieverlies

Een koelkast staat 24 uur per dag aan en daarom zijn Pelgrim koelkasten voorzien van hoogwaardige isolatie, goede deurafsluiting en energiebesparende technologie. Een flink voordeel in energieverbruik ten opzichte van vergelijkbare modellen. De slimme AdaptCool functie zorgt daar bovenop nog eens voor minimaal energieverlies. Mooi makkelijk en besparend van Pelgrim.

Contentkits_december_600x666

Vershoud- en bespaartips

Met AdaptCool blijven je producten wel tot 20% langer vers. Maar let ook op deze handige tips, zodat je nog optimaler kunt genieten van je koelkast.

  • Open de deur niet vaker dan nodig is en laat de deur ook niet onnodig open staan.
  • Controleer regelmatig de rubbers van de deur en vervang ze wanneer ze niet meer goed aansluiten. Anders gaat kou verloren en krijgt warme lucht meer kans.
  • Bewaar etenswaren in daarvoor bestemde bewaarbakken voor meer versgarantie.
  • Laat etenswaren afkoelen (op kamertemperatuur) voordat je het in de koelkast legt.
  • Ontdooi etenswaren in de koelkast.
  • Ontdooi het vriesgedeelte in je koelkast wanneer er een laag ijs in zit. Je koelkast gaat anders steeds meer zijn best doen om te koelen.
  • Plaats geen producten tegen de achterwand, laat deze vrij. Daar zit het koelsysteem achter.
  • De ideale temperatuur van een koelkast is 4 graden. Op deze temperatuur blijven je etenswaren tot wel twee keer langer houdbaar. Dit is dus niet stand 4 van de draaiknop in de koelkast, maar het gaat echt om de temperatuur in de koelkast. Dit meet je met een thermometer of je leest het af op het display.
  • Probeer niet te veel lege plekken in je koelkast te hebben waar warme lucht gemakkelijk de ruimte kan vullen zodra de deur open gaat. Leg flessen water of pakken drinken op de lege plekken.

Goed voor coole zomers en warme winters en zeker handig voor intensief gebruik van je koelkast in de feestmaand.