Waar ben je naar opzoek?

sluiten

Steeds meer aandacht voor keukendesign

Inspiratie

De oktobermaand is traditioneel de woonmaand van het jaar. Er wordt in de magazines en op woonbeurzen vooruitgeblikt op 2021. Wat is niet meer weg te denken in je huis en interieur en wat zijn de trends? We geven je graag een kijkje in de keuken. Een plek, die allang niet meer de praktische ruimte is waar je alleen je maaltijden bereid en gebruikt. De keuken is steeds meer het centrale hart van het huis, waar we samenkomen en samen leven. En dus besteed je ook aandacht aan het keukendesign, als blikvanger in je interieur.

Lees verder

Pelgrim blog keukendesign
Pelgrim blog keukendesign duurzaam

Duurzaam in gebruik

Niet alleen de materialen zijn geïnspireerd door de natuur, de rode draad bij de keuze van apparatuur is ook duurzaamheid. Er is veel aandacht voor energiezuinigheid, gebruiksgemak en schoonmaakgemak. Zo heeft koken op inductie de voorkeur boven koken op gas. Energiezuinige apparaten zorgen niet alleen voor lagere energielasten en mindere milieubelasting, maar óók voor minder geluid. De apparaten van Pelgrim zijn mooi qua design, energievriendelijk en bovendien gemakkelijk schoon te maken en te houden. Hierdoor heb je langer plezier van je apparatuur. De Pelgrim Mooi Samen lijn blinkt ook nog eens uit met z’n design. Naast vlekvrij Inox is vrijwel de gehele lijn verkrijgbaar in karakteristiek matzwart.

Pelgrim blog keukendesign slimme apparatuur

Slimme apparatuur

Naast duurzaam, worden apparaten ook steeds slimmer door innovatieve bedieningsmogelijkheden en functies. Denk bijvoorbeeld aan voorgeprogrammeerde recepten, een 3 in 1 oven die kan stomen, bakken en opwarmen, een geïntegreerd dampsysteem in je inductiekookplaat of een koelkast met AdaptCool; een koelkast die jouw gebruiksritme herkent en zijn temperatuur hierop inregelt.

Goede ventilatie en gezonde lucht

Wist je dat ongezonde lucht in huis verschillende klachten kan veroorzaken, zoals hoofdpijn, slaapproblemen, vermoeidheid, allergische reacties en longklachten? Onze huizen zijn tegenwoordig steeds beter geïsoleerd, dus wordt afzuiging een belangrijk aandachtspunt in de keuken! Zeker omdat fijnstoffen, die vrijkomen bij het koken van vlees en groenten, uren door het huis dwarrelen wanneer er onvoldoende ventilatie beschikbaar is. Besteed aandacht aan het maken van de goede keuzes en vraag naar de dampsystemen en -kappen van Pelgrim, die niet alleen het vet filteren, maar ook fijnstoffen en de keuken opfrissen. Ze werken samen met TNO voor innovatieve productoplossingen en zijn partner van het Longfonds.