Waar moet je op letten bij de aanschaf van een nieuwe keuken?

Inspiratie

Karin Valk werkt al 6 jaar als adviseur in de Experience Center van Pelgrim. Zij adviseert consumenten welke keukenapparatuur het beste past in hun nieuwe keuken. Ze vertelt ons meer over haar functie als adviseur en geeft praktische tips waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe keuken.

Verhaal 2 Aanschaf nieuwe keukenapparatuur – header 4

Kookwensen en veel of weinig ruimte

“Samen met mijn klanten kijk ik naar de persoonlijke kookwensen die ze hebben en de wensen voor hun keuken. Hun eigen ervaring is daarbij de beste graadmeter. Het is belangrijk dat je altijd dicht bij jezelf blijft, want een ander kan niet zomaar invulling geven aan hoe jij een keuken wilt gebruiken.”

“Het is belangrijk om niet alleen naar het uiterlijk van een keuken te kijken”, vervolgt Karin, “maar juist naar de functionaliteit ervan. Dat bepaalt hoeveel ruimte je nodig of over hebt. Het is daarom handig om vooraf te weten wat je van je apparatuur vraagt. Heb je een kleine keuken, maar wil je wel kunnen bakken, koken, stomen én makkelijk ontdooien? Dan kun je het beste werken met apparaten die functies combineren, zoals een volwaardige 3 in 1 oven. Zelfs kun je kiezen voor een smalle vaatwasser die perfect in een kleine keuken past. Ben je een echte keukenprins(es) én heb je een groot keukenoppervlak? Dan heb je meer mogelijkheden en kun je ook aan een groot formaat fornuis denken, een multifunctionele koel-vries combi of een fijn ingebouwd koffieapparaat. In beide gevallen bouw je als het ware een keuken om je apparatuur heen. Je geniet meer van koken in een praktische keuken, dan alleen een mooie keuken”, vertelt Karin. “Wat niet wegneemt dat onze Pelgrim apparatuur ook een mooi design heeft”.

Praktische tips

“Ik vind juist het meedenken met de klant het leukste aan mijn werk. Als ze een tekening meenemen, maakt dat vaak al een hoop duidelijk. Dan gaat het echt leven. Meestal hebben ze al een indeling geschetst waarop we verder kunnen borduren. Afhankelijk waar de wensen liggen van de klant, laat ik ze alle mogelijkheden zien die past bij hun budget. Maar een aantal praktische tips die ik vooraf al mee kan geven zijn:

  • Ben je blij met je huidige keukenopstelling en apparatuur? Welke apparaten mis je of wat kan er anders?
  • De meeste ovens hebben kanteldeuren, je moet over de deuren heen om er iets uit te halen. Zorg dat de bakplaat in de oven niet hoger dan op schouderhoogte komt, zo kan je alles er makkelijk uit halen.
  • Wanneer je kiest voor een vaatwasser met vaste besteklade, zorg dan dat de vaatwasser in de buurt van de keukenlade is. Je hebt namelijk geen bestekmandje die je eruit kunt halen om mee te nemen naar de keukenlade.
  • Koop je het liefst maar 1 keer per week je boodschappen? Kies dan voor een koelkast met CrispZone. Dit is een extra lade waarin versproducten langer vers blijven door de speciale vochtigheidsregulering.
  • Is je vriezer altijd vol en heb je geen tijd of zin om het tussendoor te ontdooien? Kies dan voor een No Frost vriezer. Deze hoef je namelijk niet meer te ontdooien.
  • Wil je dat je nieuwe keuken voorzien is van de nieuwste trends? Laat je dan adviseren wat nieuw is op dat moment.”

Advies op maat

Karin: “Iedereen is welkom in onze showroom in Duiven voor informatie over keukenapparatuur. Pelgrim heeft een breed assortiment keukenapparatuur, waardoor er voor iedere doelgroep en budget een passend apparaat te vinden is. Of je nu voor de eerste keer een nieuwe keuken aanschaft of voor de tweede of derde keer. Bij Pelgrim vind je alles, de beste specificaties mét een mooi design. Voor aanschaf ervan en voor de keuken zelf ga je naar de keukenvakzaak.”

Keukentrends en inspiratie 2020/2021

“Wat we veel gaan zien, zijn donkere industriële keukens, matte keukenkleuren en matzwarte  keukenapparatuur. Bovendien wordt koken op een inductiekookplaat de toekomst. Er wordt zelfs veel gekozen voor een inductiekookplaat waarbij afzuiging in de kookplaat zit, waardoor je dus geen dampkap meer nodig hebt. Dit scheelt bovendien ook weer ruimte!”

“Heb je nog meer ideeën nodig voor je nieuwe keuken? Pinterest staat boordevol keukeninspiratie en voor het juiste apparatuur kun je perfect terecht op de Pelgrim website. Daar vind je veel informatie over de apparaten, het gebruiksgemak en het design.”

Dat geeft voldoening

Wat mijn werk zo leuk maakt, is dat klanten vaak de deur uit gaan met andere apparatuur dan ze zelf bedacht hadden. Of juist heel blij zijn met de bevestiging die ik ze kan geven over het apparaat waarover ze twijfelen. Ik krijg soms zelfs leuke foto’s gestuurd van klanten van recepten die ze gemaakt hebben in het apparaat die ik ze heb mogen adviseren. Dat is echt een extraatje en geeft voldoening.”

Wil jij nog meer handige tips hebben, lees onze blog over de keuze voor een praktische indeling van je keuken.