Eten stomen sluit perfect aan op de trend om gezonder en bewuster met voeding om te gaan. Door gerechten te stomen, blijven alle vitamines en voedingsstoffen behouden én blijven producten perfect op smaak. Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over eten stomen, vind je een stoomtabel met stoomtijden en -temperaturen en krijg je eenvoudige recepten om zelf te proberen.
Eten stomen is het garen van gerechten met behulp van waterdamp. Het is één van de gezondste manieren om gerechten te bereiden. Je kookt vetvrij en de meeste vitamines en mineralen blijven behouden. Gestoomde gerechten behouden hun smaak en kleur! Wanneer je voedingsmiddelen kookt, verliezen ingrediënten kracht, vitamines, mineralen en kleur. Je kunt gerechten stomen door gebruik te maken van een stoommandje van bamboe, een stoompan of een stoomoven. De 3 in 1 oven van Pelgrim heeft een stoomfunctie die zorgt voor een gelijkmatige verdeling van waterdamp om zo de voedingsmiddelen of gerechten gelijkmatig te garen. Wat de stoomovens van Pelgrim écht uniek maakt ten opzichte van andere ovens, is de 100% stoomfunctie. Er wordt geen hete lucht toegevoegd aan het stoomproces, het voedsel wordt volledig met stoom bereid.
Eten stomen is één van de gezondste bereidingstechnieken. Stomen heeft de volgende voordelen:
Wat is de ideale stoomtijd van verschillende gerechten? Controleer het in onze stoomtabel!
Stomen in een stoomoven van Pelgrim geeft je veel unieke mogelijkheden:
Pelgrim heeft speciaal voor haar klanten een kookboek met eenvoudige stoomoven recepten ontwikkeld. Ga je voor groente, pasta of vlees of vis? Het kookboek biedt volop inspiratie om aan de slag te gaan met je stoomoven! Download gratis het ‘Stoomze!’ kookboek en ontdek de lekkerste stoomrecepten.
Download kookboek Stoomze!Pelgrim is een veelvoorkomend merk bij keukenvakzaken, dus we zijn altijd dichtbij te vinden!
Bezoek een keukenvakzaakBekijk hier je favorieten.